Zrobiło się biało. śniegu napadało, karmnik zasypało
arek rozbitek
Temat: Re: Koszalin--karmnik 5/1/2015, 10:33
W NOWYM ROKU życze dużo kasy Dawno mnie nie było. Praca, praca, dzisiaj jutro wolne. Stacho dostał takiego kota http://www.pluszaki.com/images/roxi/18200rudy.jpg na obrazku nie widać ale jest b.rudy. Jest b. zadowolony, śpi z nim i na spacery zabiera. Zaglądam dzisiaj do karmnika i trafiłem gołębia
Admin admin
Temat: Re: Koszalin--karmnik 8/1/2015, 16:13
areko napisał:
Dawno mnie nie było. Praca, praca, dzisiaj jutro wolne. Stacho dostał takiego kota http://www.pluszaki.com/images/roxi/18200rudy.jpg na obrazku nie widać ale jest b.rudy. Jest b. zadowolony, śpi z nim i na spacery zabiera. Zaglądam dzisiaj do karmnika i trafiłem gołębia
Kot piękny, pewnie radość była wielka Ten gołąb to synogarlica, przylatuje też parka grzywaczy.
Dzisiaj w karmniku akcja, 'silniejszy wygrywa'
Fionka specjalistka nie tylko od kawy
Temat: Re: Koszalin--karmnik 9/1/2015, 00:16
To dzwońce się tak biją?? sikorki tez potrafią... u nas jest jeden rozbójnik, charakterystyczny(rozpoznawalny) bo ma spłaszczoną głowę, wszystkie ptaszki przegania...
Temat: Re: Koszalin--karmnik 13/1/2015, 16:54
Widziałaś, że nie ma oglądu tego linku na G+..?
Admin admin
Temat: Re: Koszalin--karmnik 13/1/2015, 17:09
Dzięki Widziałam ale już jest OK w programie do transmisji na żywo nie wyłączyłam dźwięku, w tle leciało radio ZET i się nagrało, już zlikwidowane. Nadaję na YT jak mam znośny sygnał Upload od dostawcy netu, bo na WorldCam i Popler.tv jest ograniczona ilość osób, które jednocześnie mogą odbierać przekaz.
Admin admin
Temat: Re: Koszalin--karmnik 13/1/2015, 17:24
Fionka oglądaj od 59 minuty, jak na zegarze u góry po prawej będzie około 11:22 przyleci grubodziób
no i lipa, YT grzebie się z likwidacją dźwięku
taka plansza od 16-tej i nic nie mogę zrobić, nawet usunąć nagrania chyba wszystko przez 13-kę
Jak jestem zalogowana to nagranie jest odtwarzane a jak no logo to jest tak
Temat: Re: Koszalin--karmnik 14/1/2015, 13:18
Obejrzałam ten filmik, ten skrócony... grubodziób pięęęękny, nie widziałam na żywo chyba nigdy, a jeśli nawet to nie wiedziałam, że to on...
a co do usuwania nagrań z YT to znam to... ja usuwałam jeszcze przed opublikowaniem a i tak czekałam ze 12 godzin... ale moim zdaniem 13-tka akurat Tobie powinna sprzyjać...
Admin admin
Temat: Re: Koszalin--karmnik 15/1/2015, 13:15
Fionka napisał:
Obejrzałam ten filmik, ten skrócony... grubodziób pięęęękny, nie widziałam na żywo chyba nigdy, a jeśli nawet to nie wiedziałam, że to on...
a co do usuwania nagrań z YT to znam to... ja usuwałam jeszcze przed opublikowaniem a i tak czekałam ze 12 godzin... ale moim zdaniem 13-tka akurat Tobie powinna sprzyjać...
Pewnie widziałaś, tylko nie wiedziałaś
Takie info na YT się pokazało: Ups, coś poszło nie tak! No, 13-tka powinna, ale czasem coś jej odbija
Po 15-tej na kanale ptaszki tv będzie imienne mizianie dla ciebie
no to mamy na humor-ole telewizję
Admin admin
Temat: Re: Koszalin--karmnik 17/1/2015, 09:33
Wczoraj na śniadaniu
dzisiaj w moim karmniku i u naszych południowych sąsiadów
No no... czyżby czyżyk...?? fajny, chociaż słabo widać, oko kamerki musisz chyba przetrzeć... o ile się da... Imienne mizianie widziałam, za to tego kadru z onymi osłamy jakoś nie dostrzegłam... Ja zrobiłam na rancho karmnik wg porady na YT, z butelek po napojach, nawet działa. Postawiłam za oknem u Lalki w pokoju, tam gdzie podczas wizyt weekendowych rezyduje papuga. Żeby towarzystwo miała, bo się buntuje i pióra wyrywa... jakbym drugą nastolatkę wychowywała normalnie... ta moja osobista nie ma czasu wprawdzie na takie autodestrukcje, ale ona jest specyficzna...
Admin admin
Temat: Re: Koszalin--karmnik 20/1/2015, 12:26
Fionka napisał:
No no... czyżby czyżyk...?? fajny, chociaż słabo widać, oko kamerki musisz chyba przetrzeć... o ile się da...
Nooo... czyżyk, w ubiegłą zimę było ich całe stado, ale było też sporo sniegu.
Oko jest czyste, ostrość zależy czym nadaję, na WorldCam przekaz idzie strumieniowo, bezposrednio z kamery na You Tube programem do streamu, dla porównania wstawiłam obydwa przekazy KLIK TUTAJ Okazjonalnie nadaję na YT Na YT jest opóźnienie w nadawaniu. No i jeszcze jedno; moja kamerka nie jest z wysokiej półki, U Czechów obraz lepszy, pewnie jakieś Sony w akcji
Cytat :
Imienne mizianie widziałam, za to tego kadru z onymi osłamy jakoś nie dostrzegłam...
Osły i inne gdzieś tam są, trzeba poklikać.
Cytat :
Ja zrobiłam na rancho karmnik wg porady na YT, z butelek po napojach, nawet działa. Postawiłam za oknem u Lalki w pokoju, tam gdzie podczas wizyt weekendowych rezyduje papuga. Żeby towarzystwo miała, bo się buntuje i pióra wyrywa...
Sama zrobiłaś? Może dla komfortu psychicznego papugi weź drugą papugę
Admin admin
Temat: Re: Koszalin--karmnik 22/1/2015, 12:23
samotny
mały
duży
czyżyk o poranku
kos
kos poranny
i jeszcze takie "niepełne" sikorki
Admin admin
Temat: Re: Koszalin--karmnik 5/2/2015, 15:20
zięba przyleciała na obiad i super podsumowała dzisiejsze spotkanie z pewną angielską ziębą
Admin admin
Temat: Re: Koszalin--karmnik 6/2/2015, 15:07
sroczka wpadła na małe co nieco
Admin admin
Temat: Re: Koszalin--karmnik 7/2/2015, 08:21
śniadanie
Admin admin
Temat: Re: Koszalin--karmnik 15/2/2015, 12:13
ptasie śniadanie, w 50 sekundzie przy murku kos
Admin admin
Temat: Re: Koszalin--karmnik 19/2/2015, 20:06
Temat: Re: Koszalin--karmnik 19/2/2015, 22:56
Admin napisał:
Sama zrobiłaś? Może dla komfortu psychicznego papugi weź drugą papugę
Sama ... taka samosia jestem... żadnych drugich papug na razie!!! postawiłem jej sztucznego ptaka... sztuczne ptaki się dziewczynkom podobają zwykle i... działa!!!
Ależ przystojniak z tego grubodzioba... napatrzeć się nie mogę...