powinien mieć gumkę i kucyka nad oczyskami... Ja też myślę o towarzystwie dla mojego psa, ale tak może za jakieś 2 lata... jak już osiądę na stałe na rancho...
Admin admin
Temat: Re: Koszalin--karmnik 14/9/2014, 09:49
Kamera nadaje od rana do zmroku ptasi Big Brother jest w necie, dostępny dla każdego
klik w bocznym panelu w obrazek obraz większy + pełny ekran
Przerwa w nadawaniu - plansza motylki, albo inna fotka
Fionka specjalistka nie tylko od kawy
Temat: Re: Koszalin--karmnik 16/9/2014, 09:45
Brawo!!!! świetne ptaszki, wczoraj nie trafiłam na żadne, dziś dziobią i jedzą od rana....
U mnie też ptaszek...ptaszka nawet ... szłam sobie do szkoły Syna w piątek i na płocie przy szkole (innej szkole) siedział sobie ptaszek, podeszłam wzięłam w ręce i zaniosłam do tej innej szkoły, mówiąc, że im ptaszek uciekł... a oni na to, że nie mieli takiego...zapytałam czy wobec tego może chcą mieć?? ale nie... no i mam ptaszka, ptaszkę...na stare lata... teraz śpi na pokrywce od pudełka na meblach, tuż nade mną... towarzyska taka... Filip...inka...miał być Filip, ale się okazał dziewczynką...
Admin admin
Temat: Re: Koszalin--karmnik 16/9/2014, 11:27
Teraz wróble rządzą, czasem jakaś sikora wpada, karmię słonecznikiem, który rozsiały w ogrodzie i suchym chlebem
czasem jakieś bitwy się toczą
Fionka weź, przestań, jakie stare lata, te twoje stare lata są gdzieś na bardzo odległym horyzoncie
Śliczna ptica, nie znam się na papugach, może to jest aleksandretta zielona
no to teraz kamerka i na żywo papuga.tv bo to jest dziecinnie łatwe serio!
Admin admin
Temat: Re: Koszalin--karmnik 9/10/2014, 10:45
deszcz nie przeszkodził ptaszkom w śniadaniu
Temat: Re: Koszalin--karmnik 10/10/2014, 13:22
Jakieś hałaśliwe te ptaszęta...
u mnie się kamerka nie nadaje, papużka lata po całym mieszkaniu i do klatki wraca tylko jak bardzo zgłodnieje... na głośniku nade mną najbardziej lubi siedzieć, przy czym firanę mi skubie i chyba tam muszę coś powiesić, żeby sobie dzioba ostrzyła... Na weekendy jeździmy na rancho i tam też lata po pokoju Lalki, a kot i pies zazdrośnie pilnują czy gdzie aby nie zleci na podłogę...zawsze jej powtarzam, żeby nie spała na patyku na filarze, bo jak zleci "na mordę" to się pióra posypią... ale mnie lekceważy...
Admin admin
Temat: Re: Koszalin--karmnik 15/10/2014, 09:50
Fionka napisał:
Jakieś hałaśliwe te ptaszęta...
u mnie się kamerka nie nadaje,
Fionka nie wiem jaki mocny masz Internet przy słabszym trzeba poczekać na załadowanie strony
Przed chwilą "złowiłam" w karmniku "paskudę", no, ale ona tez głodna i może na te maluchy zapolować! więc znów będę dla niej sypać papu w innym kącie ogrodu
Admin admin
Temat: Re: Koszalin--karmnik 16/10/2014, 10:13
Dzisiejsza poranna inwazja
Gdyby tyle było do wykarmienia to zbankrutowałabym
Temat: Re: Koszalin--karmnik 16/10/2014, 20:51
Musiałabyś łapać robaki dla nich... szpaki latają stadami, tzn odlatują, zbierają się w takie olbrzymie stada i czynią hałas straszliwy i spustoszenie... oglądałam kiedyś filmiki z Rzymu, malownicze bardzo ale masakra (albo przesrane), rzymianie walczą z nimi wszelkimi sposobami... jak szarańcza...
u mnie za oknem jest takie drzewo, gdzie się zbierają...nie pomaga wtedy podgłaśnianie tv...zagłuszają wszystko...
Admin admin
Temat: Re: Koszalin--karmnik 17/10/2014, 09:51
Fionka napisał:
Musiałabyś łapać robaki dla nich... smiech1
Łapać robaki??? a może rwać czereśnie, wiśnie?
Drugi dzień obserwuję ogromne stada szpaków, prawie takie potężne chmury jak na tym filmiku z Rzymu, który wstawiłaś. Nie mam dobrego sprzętu do nakręcenia filmiku. Rzeczywiście ogromny hałas robią te tysiące skrzydełek!
Dzisiaj nalot na sąsiadów
Temat: Re: Koszalin--karmnik 17/10/2014, 10:33
Admin napisał:
Fionka napisał:
Musiałabyś łapać robaki dla nich... smiech1
Łapać robaki??? a może rwać czereśnie, wiśnie?
aaa...naprawdę sądzisz, że one tam na tych trawnikach w październiku szukają wiśni?? o czereśniach nie wspomnę.... ale widzę...plaga rzeczywista...te chyba skandynawskie?? odpoczywają po podróży i przed podróżą...
A taką chmurę szpaków widziałam kiedyś nad jeziorem w czasie podróży, świt następował właśnie i moja kamera nie potrafiła się wyostrzyć...szkoda.
Admin admin
Temat: Re: Koszalin--karmnik 27/10/2014, 12:48
Jeden szpak postanowił pozostać
sroka też nie zamierza zrezygnować z darmowej stołówki dzisiaj ukradła kawał smalcu dla sikorek
arek rozbitek
Temat: Re: Koszalin--karmnik 29/10/2014, 17:39
super karmnik
Admin admin
Temat: Re: Koszalin--karmnik 4/11/2014, 13:19
areko napisał:
super karmnik
Dzięki. Życzę miłych chwil przy podglądaniu ptaszków.
Admin admin
Temat: Re: Koszalin--karmnik 10/11/2014, 09:25
rudzik w karmniku
śpiew rudzika
Admin admin
Temat: Re: Koszalin--karmnik 16/11/2014, 19:15
czasem takie "ptaszysko" lata i straszy ptaszki
arek rozbitek
Temat: Re: Koszalin--karmnik 18/11/2014, 16:51
Szkoda że wcześnie ciemno i jak wracam z pracy to w karmniku noc, mój synek mi opowiada jak dużo ptaków było. Balkon mamy wysoko i ptaszki nie dolecą. Super że mozna w necie podglądać twój karmnik. Zapytam czy Stasiu widział tego czarnego na 4 łapach.
Admin admin
Temat: Re: Koszalin--karmnik 19/11/2014, 17:44
areko napisał:
Szkoda że wcześnie ciemno i jak wracam z pracy to w karmniku noc, mój synek mi opowiada jak dużo ptaków było. Balkon mamy wysoko i ptaszki nie dolecą. Super że mozna w necie podglądać twój karmnik. Zapytam czy Stasiu widział tego czarnego na 4 łapach.
Jest mi bardzo miło, że tobie i twojemu synkowi podglądanie ptaszków sprawia radość.
arek rozbitek
Temat: Re: Koszalin--karmnik 5/12/2014, 21:28
Stach rano ogląda karmnik a wieczorem koty bo żona pokazała.Wymyślił , że na Mikołajki chce kota! rudego!!! Mieszkamy na 9 piętrze
Admin admin
Temat: Re: Koszalin--karmnik 11/12/2014, 09:08
areko napisał:
Stach rano ogląda karmnik a wieczorem koty bo żona pokazała.Wymyślił , że na Mikołajki chce kota! rudego!!!
No i co? Stach dostał kotka? Moi synowie jak byli w wieku przedszkolnym, przynieśli do domu znalezionego kotka. Kotek okazał się kotką - Sabina była z nami wiele lat.