Temat: Re: Na tarasie, pod palemką... 26/9/2013, 21:28
Fionka napisał:
CZEKOLADYYYYYYYYYYYYY!!!!!!!!!!!!!!!!
Admin admin
Temat: Re: Na tarasie, pod palemką... 30/9/2013, 10:56
Czekolada była, teraz popitka,
kompot z derenia
Fionka specjalistka nie tylko od kawy
Temat: Re: Na tarasie, pod palemką... 30/9/2013, 23:10
To jeszcze smak opisz...do czego podobny?? Ja teraz mam winogron, ale pożeram żywcem , bo bardzo lubię... Jak coś zostanie do jutra to zrobię fotkę...
a i grzyby... w ilościach ponadprzeciętnych...nie mam czasu zaprawiać i w ogóle zajmować się nimi, bo nie nadążam z robotą... więc sosy i gulasze grzybowe jadamy co dzień... A...na giełdzie wczoraj mój Potwór większy nabył dwa robaki... patyczaka i straszyka... zabiję Go kiedyś...
Admin admin
Temat: Re: Na tarasie, pod palemką... 1/10/2013, 18:27
Fionka napisał:
To jeszcze smak opisz...do czego podobny??
Kompot całkiem smaczny, ma piękny kolor Jak dla mnie to smak dereniowy, ale inne osoby pytane z czego jest kompot? odpowiadały, że chyba śliwkowy, śliwki z jakimś dodatkiem.
Czasem robię pasztet z selera, pytam z czego jest, odp. królik, kurczak
Fionka napisał:
Ja teraz mam winogron, ale pożeram żywcem , bo bardzo lubię... Jak coś zostanie do jutra to zrobię fotkę...
winogrona lubię, ale własnych nie mam
Fionka napisał:
a i grzyby... w ilościach ponadprzeciętnych...nie mam czasu zaprawiać i w ogóle zajmować się nimi, bo nie nadążam z robotą... więc sosy i gulasze grzybowe jadamy co dzień...
Grzyby u nas jakoś słabo w tym roku.
Fionka napisał:
A...na giełdzie wczoraj mój Potwór większy nabył dwa robaki... patyczaka i straszyka... zabiję Go kiedyś...
nieeeeee! Go, lepiej te robaki
Temat: Re: Na tarasie, pod palemką... 1/10/2013, 19:21
A co biedne robaki winne, że mam durnowatego Potwora?? Pogoniłam Go dziś na rynek po dwa wielkie słoiki i po zielsko do tego robactwa...za to mam porządek w dzieckowym pokoju, bo od razu uprzedziłam, że robaki zostają do pierwszych oznak zabałaganienia... z patyczaka zrobię broszkę... działa...
Selera nie lubię, ale o smaku kurczaka bym zjadła...
sąsiadowa foxterierka, która leży mi teraz akurat na stopach też by zjadła, nawet królika...nie chce żreć karmy i się nie dziwię, nasz Simba też nie lubi... a leży, bo otworzyłam okno, a nie wiem gdzie mam chapcie...
Temat: Re: Na tarasie, pod palemką... 6/10/2013, 23:51
Mam derenia...rzeczywiście dereniowy dla mnie smak między młodą wiśnią a porzeczką... wypestkowane, zalane 60%-owym alkoholem, będzie dereniówka, ale nie wytrawna...po odlaniu ją zacukrzymy... Sąsiad się odgraża, że jeszcze przyniesie...
Poza tym zebrałam owoce kiwi... jutro wkleję fotki, bo teraz nawet nie wiem, w której torbie mam aparat...
Temat: Re: Na tarasie, pod palemką... 7/10/2013, 23:20
Zapowiedziane fotki dereń
poniżej kiwi...przesmaczne, słodziutkie...mniam...
Admin admin
Temat: Re: Na tarasie, pod palemką... 10/10/2013, 18:31
Jakie "wielkie" kiwi, taki troszkę większy agrest:901: łał, jakie paznokietki
Temat: Re: Na tarasie, pod palemką... 21/10/2013, 15:00
Paznokietki właśnie wczoraj zmieniły wystrój na srebrzysty... i bardziej błyskotliwe są jakby...
Kiwi wczoraj straciło większość batów, one mają roczny przyrost 3-5 metrów...pocięte, więc w przyszłym roku będzie mniej owoców bo owocują na rocznych pędach... ale słowo daję już się chodzić koło tego nie dało i zdusiły mi białą różyczkę...
Nie wiem gdzie posiałam ubiegłotygodniowe fotki, ale nie kasowałam z karty, więc pewnie znajdę... Wsadziłam cebulki hiacyntów, cesarską koronę, tym razem żółtą, znalazłam stare cebulki przebiśniegów i szafirków i ciekawa jestem czy się przyjmą...wątpię raczej... Anemony mam w kłączach...a kiedyś próbowałam wsadzać cebule i nie wylazły...zresztą one dziwne są, lubię dziwadła, ale nie aż tak!!! Dzieć z nogą w gipsie pokuśtykał do chirurga ortopedy i kazałam Mu przed wyjściem, coby uważał na pasach...pasy są niebezpieczne i zdradliwe, już nie mówię o zielonych światłach...
chaos mnie ogarnia...
Temat: Re: Na tarasie, pod palemką... 21/10/2013, 21:40
Serwuje dziś płatki na kolację... żaden tam bar mleczny, mam ochotę zwyczajnie...
i truskaweczki....
mmm...
idę pomarzyć...
Temat: Re: Na tarasie, pod palemką... 23/10/2013, 11:01
Znalazłam
moje ogołocone thuje...dawniej tę gęstwinę miały aż do ziemi...
ach...i winogronka...
miłego dnia!!!
Temat: Re: Na tarasie, pod palemką... 6/11/2013, 15:16
Temat: Re: Na tarasie, pod palemką... 13/11/2013, 12:13
Nie wiem czemu nie widzę treści mojego poprzedniego postu?? zakodowało się??
hmmm...
takie pierścionki sprzedawano w ostatnią niedzielę na giełdzie w Sosnowcu...
kawy??
Admin admin
Temat: Re: Na tarasie, pod palemką... 25/11/2013, 11:41
Fionka napisał:
takie pierścionki sprzedawano w ostatnią niedzielę na giełdzie w Sosnowcu...
kawy??
ale kawa zamieszana przez fachowca
Ogólnie chłodem powiało,
wczoraj o 14:00 tak było nad morzem
dziś wiatr się uspokoił, wyszło słoneczko, nie ma
Temat: Re: Na tarasie, pod palemką... 26/11/2013, 10:29
Świetny ten "pierścionkowy mieszalnik"
U nas wczoraj rano było biało...krótko wprawdzie, ale śnieżek poleżał do 14 i się wziął był i rozpłynął...
dziś nastrój taki... chociaż za oknem słonko miesza się z chmurami...
Admin admin
Temat: Re: Na tarasie, pod palemką... 26/11/2013, 14:08
Też buro i ponuro. Kicia przez okno kosy podgląda, a ja pierdoły se robie
Temat: Re: Na tarasie, pod palemką... 27/11/2013, 20:09
Fajna pierdoła, wrzucam jej po grosiku do kubeczka... aż dźwięczy...
siedzę i słucham kabaretów i tak misie nie chce pracować... mam ochotę pospacerować po mieście, popatrzeć na świąteczne już wystawy... złapać nastrój...podniosły... w piątek wkładam do peklowania mięska ... i już mi sie chce domowych wędzonek... a...dereniówkę zlałam...wyszła pięknie, ale w smaku to niebardzo, zresztą nie znam się, bo marny pijak ze mnie...
Temat: Re: Na tarasie, pod palemką... 1/12/2013, 20:05
Moje Andrzejkowe Potwory... Mała Chińska Człowiek i Hiszpańska Tancerka Flamenco...
Admin admin
Temat: Re: Na tarasie, pod palemką... 3/12/2013, 13:08
Fionka napisał:
Moje Andrzejkowe Potwory... Mała Chińska Człowiek i Hiszpańska Tancerka Flamenco...
Mała Chińska Człowieka jakaś z deko wyrośnęta Tancerka do mamy podobna
Przeurocze Potworki
Temat: Re: Na tarasie, pod palemką... 3/12/2013, 15:49
Dzięki... Mała Chińska Człowiek to przeze mnie jest taka wyrośnięta ... odgrażałam się, że jak mnie zacznie przerastać to go będę na spaniu obcinać po trochu... i zapomniałam...
Wczoraj miałam malowanie...nie żeby jakieś wielkie... jedna ściana w pokoju, bo tylko jedna jest "malowalna" i góra w łazience.... mam wrażenie, że jaśniej...zwłaszcza w łazience, jakby ktoś wkręcił mocniejszą żarówkę... Przy okazji wyrzuciłam niewygodne pionowe żaluzje z pokoju, zawieszę tam sztukę materiału, bo da się i będzie łatwiejsze w obsłudze... ale zanim powieszę, będę wieczorami znów mieszkać w Big Brotherze... sąsiedzi się ucieszą... dobrze, że firana gęsta...