|
| Kurnik | |
| | |
Autor | Wiadomość |
---|
Baba była i się zmyła :)
| Temat: Re: Kurnik 17/11/2012, 13:16 | |
| przyszlam we chalupie porzadkow porobic, nie to, zeby bylo brudno, tylko ze moze jaki gosc se przyjdzie na jakies plotki , bo podobniez kawiarnia Fionki zamknieta, cy tam kawy zabraklo cy cus.
A ja sie przyznam szczerze, ze cus mnie lostatnio bierze na te nowe slowa , co to nie wiadomo co znaczom .
Na ten przyklad : co to jest "megla" (to "l" powinno byc przekreslone)
NO - to moze ktos starej babie wytumaczyc ? | |
| | | Baba była i się zmyła :)
| Temat: Re: Kurnik 2/12/2012, 12:33 | |
| hehehehe
i ktus se pomysli , ze sie Baba cegos napila , bo szla do chalupy zeby se posprzatac a wlazla do kurnika....
heheheehe
no bo to jes tak , ze jo s chopokiem se mieszkam w chalupie co mo pokoje lo ludzi z jednej strony sieni a kurnik domowy jes z drugiej. Dawniej jak byl Walek to my mieli biznesa z kurnikiem i kurnik byl nowoczesny za podworkiem i burek go pilnowal tysz, a tera chlopa ni ma , burek sie zgubil a moje ulubione 4 kurki i 9 papuszkow mom w takij komorze co jes po drugiej stronie sieni co nazywom domowym kurnikiem bo nawet chiusty se nie musze narzucac jak do nich tam idem , a jak sie drzwi pootfiera to tak jakby w jednem domu szycko jes - jak u panstwa jakiegos w miescie. Jak se kota skads wezne to bedzie ze mnom w chaupie spal coby kurek nie gonil. Moj chopok koty tysz niemozebnie lubi. | |
| | | Fionka specjalistka nie tylko od kawy
| Temat: Re: Kurnik 2/12/2012, 14:35 | |
| Jeden taki też mówił, że lubi...nawet bardziej od królików... delikatniejsze w smaku podobno...nie próbowałam... Chałupa z opisu mi się bardzo podoba, od razu mi przyszło do głowy zapytać o ogrzewanie, (czy na całości?) ale w obliczu doniesień o potwornych upałach pytanie chwilowo traci sens.. U nas zima się zabiera, pierwsze dni z mrozem, wczoraj nam zamarzły zamki w tylnych drzwiach Frotki, Potwory przełaziły przednimi... niestety zanim dojechaliśmy do domu już zdążyły rozmarznąć i wyszli już normalnie... Zamki rozmarznąć, nie Potwory... Potwór starszy był dziś na manewrach, zmarzł i teraz rozmarza...zarośnięty jak dzikus jaki, zrobił sobie afro suszarką i wygląda jak ... przez lufcik... | |
| Temat: Re: Kurnik 3/12/2012, 08:02 | |
| To tesz zem sie usmiala s tego afro .
A afro to krecone wlosy , a Potforka nigdy zem nie widzaila z dluzsza czupryna niz dwa centymetry cy cus , to i nie wiedzailam ze ma loki na lebie. MOj chopak tysz - w szkole go Frodo nazywali.
Chlod jes piekna rzeczom , a goronca to nielubiem.
Nasza chalupa ma klime i ma tysz grzejnik na gas - w jednem pomieszczeniu tylko - trza se otwierac drzwi , zeby sie ochlodzilo , albo ogrzalo w innych pokojach. Chalupa jest zbudowana jak nalezy z oknami z podwojnymi szybami i z izolacja, porzadne jakies sciany ze nie slychac jak sie somsiady pieszczom w ichniej alkowie jak to w innych miejscach bywalo. Cale kangurowo ma pojedyncze szyby , ale to nasze chyba jakis Europejczyk budowal i sie znal co wazne a co nie. O tym pewnie tesz pisalam.
Zrobilazem se oczko wodne w ogrodzie i mam rypki dwie poramajcowe som , to je widac jak plywajom.
Chce se lobornika zwiezc z okolicy - sprzedajom w workach wystawionych na drogem ci co konie majom a pudeleczko na pieniadze lostawiaja i jak kto chce kupic to se podjedzie , zaladuje , wrzuci pieniadze do skrzynki i jusz. Chce se lobornik skompostowac na jesienne warzywka, tak ze 4 worki mie wiele nie potrzeba.
U nas nie doszlo do potfornej temperatury , bo po poludniu nadchodzi powiew znad zatoki morskiej co jest kilkaset metrow od nas. W Mildura bylo ponad 45 oC, ale to bardzo daleko. | |
| | | Admin admin
| Temat: Re: Kurnik 4/12/2012, 13:40 | |
| | |
| Temat: Re: Kurnik 5/12/2012, 08:44 | |
| no zle zem se trafila , ale jak zem byla mloda to mie tak ten goronc nie przeszkadzal . W moi alkowie to musi byc 16oC, bo jak jest wiency to nie moge spac. Jak do ojca se jadem to ja laze po jego pomieszczeniach i zakrencam kaloryfer a un odkrenca. | |
| Temat: Re: Kurnik 5/12/2012, 10:47 | |
| Gorąco mi nie przeszkadza, do spania wolę chłodniej ... upały jednak 45 stopniowe, bez wody w pobliżu mogłyby mnie umęczyć... mrozów nie lubię, ale mam swoje powody...dermatologiczne powiedzmy... w ogóle pogoda mi mało kiedy przeszkadza... nie lubię zimnego deszczu z wiatrem, poza tym się przystosowuję bez trudu ...
fotki afro nie zrobiłam, szkoda, a maszynka już czeka, żeby zarośnięcie zlikwidować...chociaż?? na zimę takie futro by Mu się może przydało?? jeszcze pomyślę... | |
| Temat: Re: Kurnik 5/12/2012, 13:31 | |
| Fionka jes mloda baba, to sie moze jeszcze zmienic - jak ja zem juz doswiatczyla , ale moze sie Fionce nie zmieni....tko to wi....dawniej to mozna bylo Maciaszczki zapytac , a tera to una tlyko o tym kuncu swiata i tyle o nicym innym nie gada..... | |
| Temat: Re: Kurnik 5/12/2012, 14:39 | |
| A daj Ci Boże zdrowie za dobre słowo Babo kochana... wiem, że przyjdzie i pora na meteopatię jak przyszła na alergie i kłopoty ze wzrokiem... ale póki co.... | |
| Temat: Re: Kurnik 6/12/2012, 03:53 | |
| no... oby zdrowie Fijonki dopisywalo i sprawnosc fizyczna na cale zycie
ajusci | |
| Temat: Re: Kurnik 13/12/2012, 01:03 | |
| Wzajemności... Baba pewnie myśli, że jak się mieszka w śnietym mieście to koniecznie trza w cuda wierzyć..?
Byłam dziś w Alejach, ładne, lubię taki czas, wszystko błyszczące i ten śnieg brudy pokrył... zresztą jakie tam brudy, po remoncie ścieżka do klasztoru...no jeszcze nie cała, ale już przy parku zrobione... Pójdę kiedy z aparatem... | |
| Temat: Re: Kurnik 14/12/2012, 06:01 | |
| nie koniecznie tzreba w cuda wierzyc ale mozna sie do atmosfery cudow przyzwyczaic i se takowe uwazac za normalnosc | |
| Temat: Re: Kurnik 17/12/2012, 01:29 | |
| A...to dobrze, chociaż cuda tak na każdym kroku to byłaby przesada...raz na jakiś czas to jeszcze bym zdzierżyła. Zresztą, jak zdążę z kolejnym zamówieniem przed świętami to będzie prawdziwy cud nad Wartą ... znów zaczynam nie mieć czasu... to już stan chroniczny zdaje się...bo chyba nie hobby?? a mówią, że robota kocha głupiego... (nie słyszałam , żeby głupią) Ja nie wiem Babo co Wy w tym kurniku trzymacie, ale do nas jakiś misiek przyszedł, znaczy listonosz go wziął i przyniósł. Lalka zachwycona, dziękujemy za pamięć, zrewanżować się możemy tylko wirtualnie jak wiesz, więc uściski od całego Klanu K dla Ciebie i Chłopaka. | |
| Temat: Re: Kurnik 18/12/2012, 07:44 | |
| f kurniku to jak sie nalezy kurki som i insze ptastwo
a na miska to zem podchody zrobila - sama no bo ani chopa ani Krfzesnego nima - i zem zlapala, tyko tzra bylo toto odpchlic najpierf i poczekac coby futro odroslo po takim wiecznym drapaniu | |
| Temat: Re: Kurnik 19/12/2012, 02:43 | |
| Nooo,wyiskany dokładnie... ja tak w kwestii przypomnienia...tego opala w pierścionku bym obaczyć chciała... przed końcem świata może jeszcze..? | |
| Temat: Re: Kurnik 19/12/2012, 05:20 | |
| ja zem nie mowila co on jes f pierscionku - jes wisiorek z niego zrobiony | |
| Temat: Re: Kurnik 19/12/2012, 09:58 | |
| A prawda... pisałaś, że oprawiony, skojarzyłam z pierścionkiem bośmy gadały wcześniej o oczkach, i że lubisz po kilka na palcu nosić i mnie poleciała myśl, że ów opal też w pierścionku... No to pokaż ten wisior, bardzo ciekawa jestem. | |
| Temat: Re: Kurnik 20/12/2012, 17:19 | |
| no zdjencie zrobie, ale Fionce na skrzynkem wyslem, nie tu | |
| Temat: Re: Kurnik 21/12/2012, 02:36 | |
| Tylko nie na yachoo ... zgubiłam mapę Jako, że jutro wybywam już na rancho i mogę nie mieć czasu tutaj zajrzeć to zostawię uściski i najlepsze życzenia świąteczne i noworoczne. Dużo zdrowia, radości i pełnej pończochy złotych dukatów. Uściskaj też Chłopaka od nas i naszych Potworów. | |
| Temat: Re: Kurnik 21/12/2012, 07:20 | |
| Ano wsszystkiego co najlepsze lo Fionki , Luxusow (bo moze mo ich wincy) i Potforkow.
Jo chopaka usciskam jak se przybedzie z daleka dokad se pojechal
ano to widzem co Fionka mie nie poradzi wzgledem tychszpilkow co zem o nich pisala we Fionki kawiarni | |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: Kurnik | |
| |
| | | | Kurnik | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| Witaj na humor-ole :))) |
Witaj na Wyspach Szczęśliwych. Może odnajdziesz bratnią duszę. :)
|
Forum - aktywne tematy, KLIK i jesteś w temacie | » Makaron w sosie pieczarkowym Mniam by JanaPacze 9/4/2023, 21:59
» Skąd wzięło się chrześcijaństwo największy przekręt w historii świata by askier 10/11/2022, 21:52
» Koszalin--karmnik by askier 9/10/2022, 12:48
» Melodia dnia by Gość 19/8/2022, 13:06
» Witam by Gość 21/7/2022, 14:44
» Dla kobiet zamiast mszy, słowo na niedzielę by askier 9/7/2022, 19:25
» TeapotPilot - Księga Sakralnych Absurdów by askier 29/6/2022, 09:16
» Kosmiczne opowieści by askier 8/6/2022, 14:29
» Witanko by Gość 1/6/2022, 14:42
» wiek XVI - XXI by askier 23/5/2022, 12:09
|
Listopad 2024 | Pon | Wto | Sro | Czw | Pią | Sob | Nie |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Calendar |
|
przydatne adresy | klik
strefa czasowa
|
|
informacje
|
|
|
|
|
|