Też terenowiec?? Piękna zima, bardzo udany film, wybrali się na przejażdżkę po ślicznym terenie i trafili genialną pogodę. W ubiegłym roku byliśmy na zlocie terenowców Jurajskich, ale to były poszukiwania zimy bo śniegu było na lekarstwo.
Baba była i się zmyła :)
Temat: Re: Zimowa jazda 16/1/2013, 05:30
jazda w kopnym sniegu , tylko raz mialam lepsze uczucie bo nie dosc ze w kopnym sniegu to jeszcze konno , i z moja przyjaciolka, opatulone w sazliki na mordach , bo mroz byl trzaskajacy
czemu to tak est , ze zawsze sie pragnie czegos , czego nie mozna miec
Fionka specjalistka nie tylko od kawy
Temat: Re: Zimowa jazda 16/1/2013, 13:11
Bo człowiek rozumny nie stoi w miejscu, zawsze czegoś pragnie i dąży do realizacji...to postęp. Gdyby nie marzenia, pragnienia i zazdrość do dziś posługiwalibyśmy się maczugą...
widziałaś nasze fotki z kuligu?? tego konnego?? gdzieś tu na banerze kawałek jednej lata...
Temat: Re: Zimowa jazda 16/1/2013, 14:24
chyba widzaialam,
ja ze swoim Miskiem bylam na kuligu w Zakopanem, mielismy i goralska muzyke, i goralskie tance - MIsiatko mialo tylko 11 lat wtedy i wlasnie wstal po porzadnej anginie ale mial frajde..... na dodatek dali mu latarnie do pilnowania
Temat: Re: Zimowa jazda 17/1/2013, 00:14
W Murzasichle organizują sylwestry z kuligiem saniami ciągniętymi przez konie i z płonącymi pochodniami... koleżanka jeździ co roku i nas namawia... może się kiedy skusimy...
Temat: Re: Zimowa jazda 17/1/2013, 00:40
lo matko rozmaito taka frajda!!!!!!!!
trzeba jechac Fionko - kozucha se po dziadku ubrac , Luxusa pod pachem, dzieci gdzies tam, albo zabrac albo do jaikiej ciotki i jechac
Admin admin
Temat: Re: Zimowa jazda 17/1/2013, 12:24
Fionka napisał:
Też terenowiec??
Moja latorośl była już mazdowiec, i inny owiec, tera jezd jeepowiec. Zmienny, jak marcowa pogoda.
Fionka napisał:
W Murzasichle organizują sylwestry z kuligiem saniami ciągniętymi przez konie i z płonącymi pochodniami... koleżanka jeździ co roku i nas namawia... może się kiedy skusimy...
Koniecznie, to jest super, ale musi być dużo śniegu albo na chociaż na sanki z Potworami.
Ostatnio zmieniony przez Admin dnia 17/1/2013, 12:33, w całości zmieniany 2 razy
Temat: Re: Zimowa jazda 17/1/2013, 12:30
a my tysz momy taskiego trupa z napendem na 4 kola, mowiem trupa, bo onego czasu my przywozili dziecko ze szpitala jak sie urodzilo. ALe jezdzi, tyle ze u nas ni ma sniegu
Temat: Re: Zimowa jazda 18/1/2013, 14:12
Admin admin
Temat: Re: Zimowa jazda 20/1/2013, 10:47
Fionka
Koleś miał duuuużo szczęścia!
Wklejka z demotywatorów ma 588 kilobajtów wgrywa się b. długo! 2 minuty
przekleiłam na hosting zobaczę, czy bedzie tak samo
To samo
Temat: Re: Zimowa jazda 20/1/2013, 23:26
Wiele gifów i animacji się tu długo ładuje, nic nowego... ale się w końcu załaduje i se można obejrzeć... zimową jazdę...
Admin admin
Temat: Re: Zimowa jazda 21/1/2013, 10:16
Wklejony gif jest czysty, przeskanowany 3 antywirusami, tyle, że po konwersji z filmu na gifa coś tam się 'urodziło' i obecnie nie można go przekonwertować w drugą stronę - jakiś error 0xc0000005. Chciałam zrobić flasha, bo są lekkie.
Fionka napisał:
Wiele gifów i animacji się tu długo ładuje, nic nowego...ale się w końcu załaduje i se można obejrzeć... zimową jazdę...
Przywykłam, że klik i w oka mgnieniu mam wszystko. Nie trafiłam na tym forum na takie problemy. Ten gif to pierwszy mój przypadek z długim ładowaniem na tym forum. Serwer, na którym jest forum działa sprawnie.
Nie wiem jaki masz przesył, sprzęt; od tego też zależy szybkość ładowania stron. Jeśli korzystasz z FF to może chytry lisek pożera co nieco. Podobno jest dość nienażarty,a jego różne dodatki zżerają pamięć w nadmiarze. Może spróbuj jakiejś innej przeglądarki. W tym konkretnym przypadku najgorzej wypadł FF, najlepiej Google Chrom.
Przy szukaniu tego filmu /tylko na YT, a może być na DM, Vimeo, czy innym/ znalazłam takie "przypadki" zimowe.
Temat: Re: Zimowa jazda 21/1/2013, 13:57
Wiesz co...mam dwie przeglądarki, bo chromowaną musiałam zamontować do linków z poczty, bo mi coś po formacie ustawienia sfiksowały i zauważyłam, że na chromowanej nie mogę grać, znaczy, nie, mogę, ale wolno chodzi i muli, kliknę w klocek czy w kulkę i się zastanawia jak IE kiedyś...ze 2 sekundy czekam na odwzorowanie ruchu... na ff bez problemu lata wszystko w czasie rzeczywistym, więc do gier lepszy ff i do forów też, adblocka ma i reklam nie muszę ganiać. Czy do googlowatej przeglądarki też jest jakiś dodatek blokujący reklamy (wyskakujące okna)?
Co do gifów, animacji to jak się wchodzi na dzień dobry, na stronkę z samymi obrazkami to nie wyświetlają się od razu, a normalnie z prędkością nie mam żadnych problemów...
coby w temacie
Temat: Re: Zimowa jazda 26/1/2013, 00:10
Znalazłam dziś na Forum Frotkowym filmik nie chce się wyświetlić, więc lineczka ...
Zwiastun OFROAD WOŚP CZĘSTOCHOWA
Temat: Re: Zimowa jazda 26/1/2013, 00:19
to nie na temat , bo tematem jest zimowa jazda a nie rozbijanie samochodow w blocie i nieszczenie lasow przy okazji . Gdzie takie wyczyny podchodza pod tytul akcji charytatywnych? dla kogo?
a to dziecko to jzu degenerat - taki synek nowobogackich , ktorzy maja za duzo pieniedzy , ktre zarobili pewnie szwindlami a nie dlatego ze sa wysoko wykwalifikowanymi specjalistami z mozgiem
Temat: Re: Zimowa jazda 26/1/2013, 01:41
jessssus kochany...
to zimą było i jechało...
a wiesz ile niewyżyte biurkowe buce płacą za możliwość takiej przejażdżki?? a wszystko poszło do puszki...
Ostatnio zmieniony przez Fionka dnia 26/1/2013, 01:42, w całości zmieniany 1 raz (Reason for editing : skeroza)
Temat: Re: Zimowa jazda 27/1/2013, 02:15
a te niewyzyte biurowe buce to nie przyjezdzaja we wlasnych samochodach zeby je rozwalac
bo cudzy samochod to latwo jest rozwalic
w Polsce to takie 4WD kosztuja krocie - kto sobie moze na cos takiego pozwolic? a na dodatek wziac to cos do lasu i rozbic
a nie ma jakioegos paragrafu na to, ze dzieci powinni rodzice pilnowac i ochraniac przed zlem i wypadkami a nie zeby je zabierac do lasu na takie wyprawy coby im sie wypadek stal?
Temat: Re: Zimowa jazda 28/1/2013, 15:12
Ci, którzy tam przyjeżdżają, żeby się tak wyszaleć mają w garażach po kilka aut, a te specjalnie przygotowują do jazdy terenowej. Maja podniesione podwozia, są wzmocnione, nawet klatki bezpieczeństwa mają. Czasem zdarza się, że na takie zloty przyjeżdża cała rodzina i dwoma samochodami, jedno, to do ciorania jedzie na przyczepie i wyłącznie na trasę extremalną, a to drugie na kinder lub turystyk. Tym, którym auto służy również do jazdy codziennej nawet do głowy by nie przyszło, żeby się wpuszczać w taki teren... W ubiegłym roku na "Zimowej Jurze" jeden z chłopaków urwał dźwignię zmiany biegów, byliśmy na Pustyni Siedleckiej i były takie ostre podjazdy po osie w piachu...My się tam nie pchaliśmy, bo nasza frotka jest z dobrego domu i byle gdzie się nie pcha... dopilotowalismy Go do naszego warsztatu i jakoś dospawali... Awaryjne te wyjazdy mocno, ale między zlotami jest trochę czasu na naprawę i zabawa trwa... szukam fotek z siedleckiej...
Temat: Re: Zimowa jazda 29/1/2013, 02:39
a no tak , zem zapomniala , co som ludzie co majom mnostwo pieniachow na samochody do rozwalenia.