humor-ole
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

humor-ole

RejestracjaZalogujPortal*IndeksLatest images

W moim ogródku :)

Go down 
5 posters
Idź do strony : 1, 2, 3  Next
AutorWiadomość
Gość
Gość
Anonymous

W moim  ogródku :) Empty
PisanieTemat: Zima, brrr! Ale już niedługo będzie wiosna! :)   W moim  ogródku :) Icon_minitime20/1/2010, 11:49

Mroźno, szaro, mgliście. W moim  ogródku :) 82029
Trochę letnich wspomnień z mojego ogródka
W moim  ogródku :) 50478
Fotki takie tam, bo fotograf ze mnie żaden. Cykam. W moim  ogródku :) 496270

W moim  ogródku :) 52086033145009509572

W moim  ogródku :) 03911391395084313089 W moim  ogródku :) 45926639830543271861

W moim  ogródku :) 14728957832555818487 W moim  ogródku :) 37370646860839814269

W moim  ogródku :) 90372971468794451734 W moim  ogródku :) 54991315423712359462
Powrót do góry Go down
bogatka1
pirat
bogatka1

PisanieTemat: Re: W moim ogródku :)   W moim  ogródku :) Icon_minitime22/1/2010, 12:09

W moim  ogródku :) Iguana Piękny... Miło pooglądać, wklej więcej, może zrobi się cieplej od oglądania. brawo
Powrót do góry Go down
http://forum.gazeta.pl/forum/f,48033,aha_Grafika_com.html
Gość
Gość
Anonymous

PisanieTemat: W moim ogródku :)   W moim  ogródku :) Icon_minitime21/3/2010, 09:55

Ślady wiosny w moim ogródku. W moim  ogródku :) 16025691618351573652 W moim  ogródku :) 76098378670035484173

Tak latem 2009 kwitła jukka, sąsiadka śnieżyczek. W moim  ogródku :) 21628838317122662896
Powrót do góry Go down
Admin
admin
Admin

PisanieTemat: Re: W moim ogródku :)   W moim  ogródku :) Icon_minitime25/4/2010, 14:36

:1: Niedziela w ogrodzie. Kosy śpiewają. smiech1
Wiosna pomału budzi kwiatki.
Krokusy i oczar już przekwitły.
W moim  ogródku :) 00814413332469700627

W moim  ogródku :) 83262382730449431477

Teraz kolorowe plamki tworzą sasanki, żonkile, hiacynty, tulipany i krzewy forsycji.

W moim  ogródku :) 25580973035949056110

W moim  ogródku :) 97688107427610819611

W moim  ogródku :) 74647956679477584379

W moim  ogródku :) 06940807648470722045

W moim  ogródku :) 97353646164588564340

A pierwszy wiosenny bąk spija nektar z mini tulipanka. smiech1

W moim  ogródku :) 23869667148363919805
Powrót do góry Go down
https://humor-ole.forumakers.com
Fionka
specjalistka nie tylko od kawy
Fionka

PisanieTemat: Re: W moim ogródku :)   W moim  ogródku :) Icon_minitime3/11/2010, 20:06

Na pierwszych fotkach piękny skalniak, w ogóle kamienny ogród...pomysłowy.
A później festiwal kwiatowy...piękne.
Powiedzcie co teraz robicie w ogródkach.
Ja posadziłam już ostatnie cebule: krokusy, hiacynty i anemony... Dzis podczas zakupów skusiłam się jeszcze na małe iryski, pierwszy raz kupiłam takie cebulki, ciekawe czy coś z nich wyrośnie i czy nie za późno na wsadzenie?
Anemonki to są prawdziwe dziwadła, jak wyschną nie widać, którą stroną w dół, a którą w górę, moczyłam je w wodzie całą dobę i mądrzejsza nie jestem.
Mam nadzieję, że one będą i trafią kiełkami na powierzchnię ziemi wiosną... W moim  ogródku :) 198279

Begonia smacznie śpi sobie już wykopana i osuszona w piwnicy, z surfinii nie udało mi się uzyskać w tym roku żadnych nasion...samce znaczy? W moim  ogródku :) 913534
Nic to i tak kupię sadzonki...
Pełniki czy jaskry...widziałam też cebulki, uwielbiam te kwiaty, ale zawsze kupuję sadzonki, nie mam zaufania do cebulek, kiedy to sie sadzi?, też jesienią??
Chaos w mojej głowie...zupełny zielony chaos...
inna sprawa, że współgra z moim charrrrakterem... W moim  ogródku :) 204101
Powrót do góry Go down
bogatka1
pirat
bogatka1

PisanieTemat: Re: W moim ogródku :)   W moim  ogródku :) Icon_minitime8/11/2010, 11:21

"zupełny zielony chaos...
inna sprawa, że współgra z moim charrrrakterem..." - Fionko i Adminko, gratulacje za taki ogródkowo - kwiatowy zapał. Sama dawno ogródka nie mam, a kwiaty doniczkowe też się liczą? Ostatnio udało mi się utrzymać taką różę miniaturkę, kupioną w Tesco:
W moim  ogródku :) 23mratz
Powrót do góry Go down
Admin
admin
Admin

PisanieTemat: Re: W moim ogródku :)   W moim  ogródku :) Icon_minitime8/11/2010, 12:02

Fionka napisał:

kamienny ogród...pomysłowy.

Fionko kwiat1

To wszystko z konieczności... bo w "górach" LOL5 mieszkam smiech1
5m różnicy wysokości terenu blue1400

Cytat :

Powiedzcie co teraz robicie w ogródkach.

Fionko

Teraz to się wgapiam w mokre liście blue1400
i ... bogatki ... w karmniku smiech1

bogatka1 napisał:

Sama dawno ogródka nie mam, a kwiaty doniczkowe też się liczą?

Bogatko

Kwiaty doniczkowe to też ogródek blue1401
tylko w doniczkach oko Też wymaga pracy.
Powrót do góry Go down
Fionka
Fionka

PisanieTemat: Re: W moim ogródku :)   W moim  ogródku :) Icon_minitime8/11/2010, 14:12

Różę Bogatki chcę obaczyć...
ja dostałam dwie w doniczkach dwa lata temu i jedną wysadziłam do ogródka...nie zmarzła o dziwo, ale licho rośne, a druga zmarniała w domu, za obficie chyba podlewałam...
Bo ja to doniczkowy matoł jestem... W moim  ogródku :) 108636
Miałam też azalię szczepioną, doniczkową...i kiedy latem rosła sobie w doniczce na podwórku to miała się dobrze, a kiedy zabrałam ją do domu jesienią...szkoda gadać...
Nie wiem czy mam gdzieś fotki...poszukam, ale zdaje się były na starym kompie...a stary komp...no niby młodszy ode mnie, ale sklerozę ma większą...nie wiem czy mu czegoś złego w dysk nie zrobiłam... W moim  ogródku :) 204101
Czaiłam się kiedys na mimozę, też parapetową...ale jeszcze się wstrzymam, aż zmądrzeję...

Co do konieczności tworzenia skalnego ogrodu kiedy się mieszka w górach...za skromna jesteś Adminko, za skromna...mam znajomą, która też ma sporą różnicę wysokości na swojej działce i nie ma tarasów i poziomów kamiennych, ma skarpę i mór oporowy bo Jej się zwyczajnie "nie chciało", więc skoro Tobie się chciało to się chwali...i jest na czym oko wieszać...i robić swoją drogą też jest co...
U mnie jeszcze pustki, przerobione podwórko jeszcze do siebie nie doszło...budowa w trakcie i wszechogarniające zamieszanie.
Irysków nie wysadzałam jeszcze, mam czas do połowy grudnia, bo jak wsadzę teraz to wykiełkują, planuję jeszcze te, które mam w gruncie (w zlewozmywaku własciwie) przesadzić do wanny...ale one nie w cebulkach, a w kłączach są i nie wiem czy to mądre jest...
Powrót do góry Go down
bogatka1
pirat
bogatka1

PisanieTemat: Re: W moim ogródku :)   W moim  ogródku :) Icon_minitime13/11/2010, 14:52

W moim  ogródku :) 10coh8k Tą swoją różę miałam wkleić drugi raz, ale popatrzyłam poniżej w trakcie pisania tego postu i jest, to znaczy chyba, że trzeba dłużej poczekać na wyświetlenie obrazka. Już jej nie mam, bo w najpiękniejszym momencie jej życia podarowałam ją synowej. Ma ogródek, to sobie posadzi, nakryje świerczyną, żeby nie zmarzła. U mnie by chyba zimy nie przetrzymała. Pelargonie co prawda kwitną na wschodnim oknie całą zimę, a nawet orchidea wypuściła pęd kwiatowy, już ma trzecie kolanko radosc1
Fionko i Adminko, pięknie i z humorem piszecie, przyjemnie czytać.

Powrót do góry Go down
Fionka
Fionka

PisanieTemat: Re: W moim ogródku :)   W moim  ogródku :) Icon_minitime16/8/2012, 11:41

Wstrętne świniowate szczuropodobne krety i nornice zeżarły mi koronę cesarską, dalie i połowę liliowatych. Już nie wspominam o marchewce, pietruszce i innych warzywach.
Dobrze, że naszej kotce smakują, wczoraj zeżarła jednego, na zdrowie.
Z zemsty zrobiłam mu fotkę, ale aparat został na rancho, następnym razem wkleję.
Co zrobić z tymi potwornymi zwierzętami? jakiś dobry (sprawdzony) sposób potrzebny na gwałt.
Powrót do góry Go down
bogatka1
pirat
bogatka1

PisanieTemat: Re: W moim ogródku :)   W moim  ogródku :) Icon_minitime16/8/2012, 12:57

Dawno nie byłam tutaj, bo mój avast krzyczał, ze strona ma wirusa, a tu dalie tak pięknie witają.
Te gryzonie też chcą żyć... Jak zjadły, to teraz pójdą sobie gdzie indziej W moim  ogródku :) 34759
Wyjściem byłoby sadzenie w wielkich donicach, a w okryciu donicy tylko dziura na pędy kwiatów? Nie wiem, co doradzić, bo te gryzonie też pożyteczne, zjadają larwy i gąsienice. I też chcą żyć, jak wszystko, co żyje.
Mojemu doniczkowemu grudnikowi przyplątały się skądś tarczniki, może dlatego, że stoi na balkonie.
Taka zaraza, to jest dopiero okropieństwo, bo nie wiem, jak je zachęcić do wyprowadzki.
Pelargonia moja bujnie kwitnie po nawożeniu:
W moim  ogródku :) DSC02239x640
Powrót do góry Go down
Fionka
Fionka

PisanieTemat: Re: W moim ogródku :)   W moim  ogródku :) Icon_minitime16/8/2012, 13:43

Zjadły i pójdą??
hehe...ja już w bajki nie wierzę...
nie pójdą, jedyna nadzieja w kocie...
Ja im żyć nie zabraniam, ale niech sobie leśnych, łąkowych kwiatów cebule gryzą, mało to nieużytków wszędzie??
muszą moje??
W doniczki to można pojedyncze kwiaty, ale całych grządek nie dam rady, cebule zasadzone w koszyczkach zeżarte... W moim  ogródku :) 159541
a te ślimaki ... też żarłoczne, nawet się na skwarki nie nadają, bo trujace... W moim  ogródku :) 288169

ta pelargonia ma ładny kolorek, zastanawiałam się nad takimi do moich wanienek na podwórku
bo w tym roku nie udało mi się ich obsadzić, właśnie przerabiam skalniak, cebule ubiegłoroczne ktoś (niby wiem kto) owinął szmatą i nie wiem czy nie zbutwiały...zobaczymy, pierwsze będę sadzić za 2 tygodnie.
hm...pelargonia...
no,no...

clematiski obrodziły
W moim  ogródku :) Clematis

właśnie ostatni zaczyna zakwitać, jaśniejszy niż ten u góry, ale też ładniutki...
Powrót do góry Go down
bogatka1
pirat
bogatka1

PisanieTemat: Re: W moim ogródku :)   W moim  ogródku :) Icon_minitime16/8/2012, 14:24

Piękny ten clemantis. W Kotlinie Kłodzkiej widziałam clemantisy o barwie fioletowej. Pięknie prezentowała się na takiej bramce ażurowej, to było wejście do ogrodu, chyba taka bramka nazywa się pergola?
Powrót do góry Go down
Admin
admin
Admin

PisanieTemat: Re: W moim ogródku :)   W moim  ogródku :) Icon_minitime18/8/2012, 10:33

bogatka1 napisał:
Dawno nie byłam tutaj, bo mój avast krzyczał, ze strona ma wirusa,

Bogatko

strona od zawsze jest czysta jak łza. blue1401
widocznie masz jakieś kompletnie nieprawdziwe informacje blue1401
Mam antywirusa za kasę, bo te darmowe nie uaktualniają codziennie bazy wirusów blue1405
Powrót do góry Go down
Admin
admin
Admin

PisanieTemat: Re: W moim ogródku :)   W moim  ogródku :) Icon_minitime18/8/2012, 10:34

Fionka napisał:
Wstrętne świniowate szczuropodobne krety i nornice zeżarły mi koronę cesarską, dalie i połowę liliowatych. Już nie wspominam o marchewce, pietruszce i innych warzywach.
Dobrze, że naszej kotce smakują, wczoraj zeżarła jednego, na zdrowie.
Z zemsty zrobiłam mu fotkę, ale aparat został na rancho, następnym razem wkleję.
Co zrobić z tymi potwornymi zwierzętami? jakiś dobry (sprawdzony) sposób potrzebny na gwałt.

Może tak stado kotów? LOL5

Serio, serdecznie współczuję, człek łapy po łokcie urabia,
a takie paskudy przychodzą na gotowe zly1

Fionka napisał:

clematiski obrodziły
W moim  ogródku :) Clematis

właśnie ostatni zaczyna zakwitać, jaśniejszy niż ten u góry, ale też ładniutki...

Zazdroszczę, cudne papatki1
jakoś przy obsadzaniu "hektarów" LOL zapomniałam o clematisach,
ale na wiosnę posadzę.
blue1401
Powrót do góry Go down
bogatka1
pirat
bogatka1

PisanieTemat: Re: W moim ogródku :)   W moim  ogródku :) Icon_minitime18/8/2012, 10:59

Adminko, OK.
Fionko, w tym clemantisie, w prawym górnym rogu jest taki jakby pluskwiak, taki podobny, zielony był dzisiaj koło moich kwiatków balkonowych. One chyba na jesień brązowieją?
Powrót do góry Go down
Fionka
Fionka

PisanieTemat: Re: W moim ogródku :)   W moim  ogródku :) Icon_minitime24/8/2012, 11:24

są zielone, czarne i brązowe, przynajmniej takie widywałam, nie wiem czy kolor zależy od pory roku...
tamta fotka robiona była 10 czerwca...
ta tydzień temu, ale to ten spóźnialski maruder...

W moim  ogródku :) 5
Rosną sobie właśnie na pergolach drewnianych, metalowych, siatkach, albo pną się po rozpiętych linkach ... takie alpinistyczne zielsko...
Co do avasta...mój się ciągle drze, nawet jak wpinam w gardziel kompa swój własny aparat, własne pędraki czy telefon...przy otwieraniu tej strony też dawał znaki, że wykryto zagrożenie, ale kazałam ignorować i przeszło mu samo.
Nowa wersja avasta, nawet ta darmowa ma codzienną aktualizację bazy wirusów.

Admin napisał:
Może tak stado kotów? W moim  ogródku :) 913534

rany... do mojej kotki przyłazi stado kocurów, ale do polowania niezdatne...
jabłkami w nie rzucam, co uważają zdaje się za dobrą zabawę, bo jeszcze ani razu nie trafiłam... W moim  ogródku :) 108636
Powrót do góry Go down
Admin
admin
Admin

PisanieTemat: Re: W moim ogródku :)   W moim  ogródku :) Icon_minitime28/8/2012, 13:51

Walczę z ze spóźnionym urodzajem ogórków blue1405

dzisiejszy zbiór pomniejszony o prezent dla sąsiadki smiech1

W moim  ogródku :) 99
ogromne smiech1 pole ogórkowe, jakieś 2 na 3m smiech1
W moim  ogródku :) 98
Powrót do góry Go down
Fionka
Fionka

PisanieTemat: Re: W moim ogródku :)   W moim  ogródku :) Icon_minitime4/9/2012, 11:41

Zacny plon...ale to wszystko dlatego, że nie masz takich szkodników jak ja...
ten dla porównania z piąstką dziecka ...
wyżarty taki na moich marchewkach i pietruszkach...
W moim  ogródku :) Szkodnik2

a ten poniżej to olbrzym ... metr dziewięćdziesiąt prawie... W moim  ogródku :) 198279
W moim  ogródku :) Szkodnik1
Powrót do góry Go down
Baba
była i się zmyła :)

PisanieTemat: Re: W moim ogródku :)   W moim  ogródku :) Icon_minitime8/9/2012, 02:44

My tez mieli krety w ogrodku , ale wszystkie byli albinosy - biale jak kreda.
A krety som pod ochrona i nie radzilabym rozmawiac o niszczeniu ich w sklepach , bo sie moze jakis gorliwiec sprzedawca znalezc i zaczac pouczanie
Powrót do góry Go down
Sponsored content

PisanieTemat: Re: W moim ogródku :)   W moim  ogródku :) Icon_minitime

Powrót do góry Go down

W moim ogródku :)
Powrót do góry 
Strona 1 z 3Idź do strony : 1, 2, 3  Next

Pozwolenia na tym forum:Nie możesz odpowiadać w tematach
humor-ole :: ROŚLINY: OGRODY, DZIAŁKI, BALKONY, PARKI, LASY, POLA :: Ogrody, działki, balkony-
Skocz do: