Oblężenie Biedronki. Kilkutysięczny tłum walczył o telewizory!
Był ktoś w tym tłumie?
Baba była i się zmyła :)
Temat: Re: 2000 Biedronka 18/10/2012, 09:17
my wszyscy byli : nasz mlody koscielny i Walerka (to ta co jak byla mloda to robila za zdzirem lo inszych chlopow,) Krzesna byla (to ta co jom inszy chlop wnosil - w bialym bereciku ubrala sie). POjechali my calom kupom coby kupic lo kosciola televizor. NO bo jest tak , ze Ksiunc jak tera mniej sie panienkami zajmuje to znowusz pic zaczol, to koscielny powiedzial coby wstydu na cale gmine nie bylo to kupi siem telewizjor i sie nagra ksiendza jak lotprawio mszem , to wtenczsas bedzie msza s plejbeku, koscielny z ministrantem bedzie wydawoc ludziom komuniem a znowusz krzesny siem zglosil na lochotnika do konfesjonalu bo jes ksiendza postury to sie odzieje w komezkem i nik nie rospozna i bedzie suchal spowiedzi a stukal laskom na lodgrzeszenie. Toc nie mozna dopuscic coby ksionc pijany mszem lotprawiol , a znowusz nik nie chce przyjsc do naszej wsi na drugiego ksiendza a nie moze byc niedizela bez mszy w kosciele, boc to grzech.
Admin admin
Temat: Re: 2000 Biedronka 19/10/2012, 09:55
Babo
łomatkobosko! rozgrzeszenia nie dostaniesz za takie herezje!
Temat: Re: 2000 Biedronka 19/10/2012, 11:44
iiiiiiii
ja do spowiedzi nie chodzem
Fionka specjalistka nie tylko od kawy
Temat: Re: 2000 Biedronka 19/10/2012, 13:48
Byłam kiedyś w Licheniu...na wycieczce... w głównym kościele (choć w bocznej nawie) msza odprawiała się bez księdza, z magnetofonu, dc ?? Wszystko jedno. Wyraziłam przypuszczenie, że może w dolnym kościele msza się odbywa normalna, a głos jest transmitowany do głównego...polecieliśmy tam szczerze mówiąc z ciekawości, poza nabazgranym obrazem (na ołtarzu głównym) techniką przedszkolną i z takimi kolorami nawet, nie było na czym oka zawiesić ... księdza żadnego i nawet echa tej słyszalnej na górze mszy...
Temat: Re: 2000 Biedronka 20/10/2012, 02:29
no to o to siem rozchodzi ... ksiedza se nagrali a on w tem czasie se igral z jakoms mlutkom albo lodsypial poprzedniom noc
my tysz tak se wykombinowali , ze cy ksionc jes cy go ni mo to tak samo se ludzie grzevcnie przyjdom i sie bedom modlic bo msza bedzie a czysz nie tak jes napisane ze gdzie dwoch abo i wincy siem modli tam jes wszechmogoncy miendzy nimi?