|
| A za Bache my sie pociońć damy :))))) | |
| | Autor | Wiadomość |
---|
Admin admin
| Temat: A za Bache my sie pociońć damy :))))) 23/8/2012, 16:00 | |
| A za Bache my sie pociońć damy - wierne fanki z KSC - Cytat :
- Basia robisz cudo fotki!!! Jesteś szczęściarą że mieszkasz w takim ślicznym miejscu.
Basiu, uwielbiam takie realistyczne zdjęcia z uchwyconej codzienności,,,, to jest najciekawsze
BASIEŃKO WITAJ,jak pięknie się ogląda.jak film. DZIĘKUJĘ I POZDRAWIAM .
MarBasiu,jak zwykle,pięknie,rzeczowo i bez zbędnych słów.Lubię z Tobą wędrować. Pozdrawiam cieplutko i dziękuję
Nie przejmuj się i działaj dalej - ja chętnie wchodzę na ten wątek i zachwycam się Twoimi fotkami. Mar-Basiu zazdrość zżera co niektórych, a talent Twój w relacjonowaniu i przedstawianiu ciekawych miejsc na Świecie zwala ich z nóg.
Masz żelazne argumenty a ja mam satysfakcję. Przestały mnie bawić mistyfikacje naszej Basi kochanej, ale, grono wiernych fanów wyczekuje na fotki obrazujące jej rzekomo sielskie życie bogatej rezydentki w hiszpańskiej Marbelli. Zaplątała się kompletnie, ale honoru nie ma za grosz. Robi wszystko, aby nie wydało się, że Marbellę, i inne części świata zna jedynie wirtualnie. Niestety, rzekomo "żelazny" argument w postaci plakatu nie jest dla mnie dowodem /gdzie był opublikowany? ten skan zeskanowany!!! coś kiepsko u pani prawnik z dostarczeniem wiarygodnych dowodów/ Ogromna ilość kłamliwych info odnośnie niby swoich zdjęć, których daty wykonania nie zgadzają się z czasem opisywanym, a także, edycja swoich bardzo starych postów oraz inne wpadki pokazują, że autorka zna Hiszpanię i inne części świata z wirtualnych podróży. Tak, m.in., wyglądają żelazne argumenty dobitnie świadczące o wpuszczaniu w maliny: post # 1901 - Cytat :
- Marbella 2012 czerwiec 2012
Ile razy jestem w Parku Alameda przygladam sie lawkom z kolorowych kafli. Za kazdym razem odkrywan cos nowego. Zrobilam pare znich porownajcie. Na pierwszy rzut oka wydaja sie identyczne, ale jak sie dobrze przyjrzycie znajdziecie roznice. Jakie? 2012:04:23 16:22:05 2012:04:23 16:22:20 2012:04:23 16:22:45 fotki z kwietnia post # 1904 - Cytat :
- Marbella 2012 piatkowepopoludnie - lipiec 2012
Soldy, zapedzily mnie ponownie do Marbelli. Wlasciwie to wyciagnela mnie synowa, ktora uwielbia hiszpanska letnia mode. Kazdy z nas skorystal. Zakupy, tapitas w ulubionym barze, drink na Plaza Los Naranjos no i oczywiscie przeglad wystaw sklepowych. Wobec tegowkrecamy sie w tlum. 2012:05:06 20:58:502012:05:06 21:06:53 fotki z 6 maja - wieczór post # 1951 - Cytat :
- Costa del Sol niedzielne, lokalne spotkanie psow czerwiec 2012.
W okresie letnich wakacji male urbanizacje polozone na Costa del Sol, organizuja przy pomocy skromnych srodkow finansowych wiele sympatycznych spotkan, pokazow, wieczorow, glownie dla lokalnych turystow. 2012:04:24 11:51:33 2012:04:24 11:51:39 2012:04:24 11:55:42 fotki z 24 kwietnia post #1983 - Cytat :
- Costa del Sol - Feria de la Cala- 25 29 lipiec 2012
Migawki z Ferii.Wesole miasteczko, ktore otwiera goscinne progi wieczorem. 2012:05:26 10:22:09 2012:05:26 10:17:49 foty 26 maja post #1984 - Cytat :
- Costa del Sol - Feria de la Cala- 25 29 lipiec 2012
Migawki z Ferii. sobotnia parada 2012:05:28 11:42:34 fotki z 28 maja Niestety, jak się kłamie to jeszcze trzeba pamiętać, co się nakłamało.Dla odświeżenia kiepskiej pamięci jej fanek, warto przypomnieć wpadkę Mbasi. Z wielkim poświęceniem, tłukła się 500 km samochodem do ambasady w Madrycie na głosowanie! Rezydentka, podobno od lat mieszkająca w Hiszpanii, a kompletnie niezorientowana, że w Maladze, odległej od Marbelli o około 60km, jest polski konsulat, gdzie Polacy mogą głosować. No, ale betonowe fanki dają wiarę ukochanej idolce, przecież można pochwalić się sąsiadce znajomością z bogatą emerytką z Hiszpanii. Człowiek logicznie kojarzący fakty nie da się wpuścić w basieńkowe fantazje. Zapytałam? Komu wierzyć, Hiszpanom, czy tobie? - Mar-Basia napisał:
- Na to pytanie musisz odpowiedziec sobie sama droga Matta.
Odpowiadam, zdecydowanie Hiszpanom. - Mar-Basia napisał:
- Gdybys uwaznie czytala watek, w poscie 1982, str. 4, 28.7.2012 - wstawilam skan zeskanowanego plakatu Ferii. Abys nie miala klopotow - Julio po hiszpansku znaczy Lipiec. Nie myl z imieniem Iglesiasa
O rany, a w tym wątku jest coś do czytania? Dla przypomnienia; w jęz. polskim, w środku zdania nazwy miesięcy piszemy z małej litery /wczesna podstawówka/ Napisałam: Tak na szybko, mam gorącą prośbę o przetłumaczenie na polski co znaczy słowo: Azabache
Odpowiedź: - Mar-Basia napisał:
- Azabache - to lokalne slowo, glownie uzywane w Andaluzji i oznacza "mala grillade" lub "male barbecue".
Pudło! Szukaj dalej, wujo Google jest cierpliwy, ma w swojej szopie przeogromny śmietnik. Można w nim grzebać bez limitu i w tej masie śmieci znaleźć prawdziwe perły. Zdaje się, że z ciebie taka hiszpańska rezydentka, jak ze mnie australijski Aborygen. Z tym Julio - lipcem intelektem błysnęłaś, niczym ogarek w jaskini. No, to ja też błysnę; przypadkiem nie myśl, że Aborygen to płyn do chłodnicy, a ogarek, to nowa odmiana ogórków dla ogarów. Teraz moje własne tłumaczenie: A za Bache my sie pociońć damy wierne fanki z KSC Coś naprawdę ekstra będzie po 16-tej | |
| | | Admin admin
| Temat: Re: A za Bache my sie pociońć damy :))))) 23/8/2012, 17:30 | |
| Bingo!!! Mysz złapała się w pułapkę!!! MBasia posiada klawiaturę z polskimi literami, co zauważyłam już w reportażu z "wycieczki" po Afryce, a dzisiaj trafiłam na coś ekstra w amerykańskim kociołku. Pracowita myszka PRZEPISUJE artykuły z Internetu. Biedactwo nie potrafi skopiować i przenieść tekstu na forum. link do artykułu To jest print screen fragmentu artykułu ze strony G. W.: To jest print screen postu # 179, umieszczonego w amerykańskim kociołku, na czerwono zaznaczone błędy wynikłe przy przepisywaniu: Tak wyglądałby na forum KSC przekopiowany, nie przepisany fragment: Jeśli ktoś skopiowałby do Worda, to będzie tak: Depesza do uwielbianej przez lud moderatorki MB - Więcej staranności przy edytowaniu cudzych postów.
- Przy wstawianiu tekstu przepisanego, cudzego, tekstu z innej strony internetowej,
proszę o ujęcie go w ramy cytatu, np.:
- MBwKSC napisał:
- Kryzys cofnął Amerykęo 20 lat
Przez trzy najgorsze lata kryzysu przeciętna rodzina z amerykańskiej klasy średniej straciła 40 proc. życiowego dorobku -wynika z raportu Systemu Rezerw Federalnych, czyli centralnego banku USA Opublikowany właśnie raport wyjaśnia, dlaczego kryzys wywołał takie przprzygnębienie w USA.
- Forum KSC jest polskojęzyczne, wielkim nietaktem jest wklejanie obcojęzycznych dowcipów bez tłumaczenia.
| |
| | | satii osa
| | | | Admin admin
| Temat: Re: A za Bache my sie pociońć damy :))))) 24/8/2012, 09:50 | |
| - satii napisał:
- Paula, mnie mial wyboru. Co nie znaczy, ze zmienil zdanie
W jakim celu? ni z gruchy, ni z pietruchy wstawiasz do tematu jakieś oderwane zdanie, które kompletnie nie nawiązuje do wcześniejszych postów | |
| | | satii osa
| Temat: Re: A za Bache my sie pociońć damy :))))) 24/8/2012, 15:08 | |
| - Cytat :
- MBasia posiada klawiaturę z polskimi literami,
a w takim celu Adminko, bo gdy sie postara to przepisze bez błędów, a jak udaje światową, to pisze z błędami | |
| | | Admin admin
| Temat: Re: A za Bache my sie pociońć damy :))))) 25/8/2012, 08:42 | |
| - satii napisał:
- Paula, mnie mial wyboru. Co nie znaczy, ze zmienil zdanie
Robisz dokładnie tak samo, jak na twoim ulubionym forum! wstawiasz cudzy tekst bez ramki cytatu!!! Proszę cudze teksty ujmować w cytat!
Jeśli odpisujesz na czyjś post, to go przeczytaj! żeby logicznie odpowiedzieć, Gdybyś uważnie przejrzała print screeny, to być może znalazłabyś jeszcze jeden błąd popełniony przez Bache przy przepisywaniu tekstu. /zaznaczony na niebiesko/ | |
| | | Admin admin
| Temat: Re: A za Bache my sie pociońć damy :))))) 25/8/2012, 08:54 | |
| - Cytat :
- Sobota 28 lipca
11,00 Muzyka parada przez La Cala 12,00 Parada Horse & Carriage 12 to12.30 Zapisz się do konkursu malarskiego 12,30 konkurs dla dzieci malarstwo Feria dzień aż do 19.30. 13,00 Rompeolas Orchestra 14,00. Bezpłatne paella i sangria 15,15 Azabache 17,00 Adult liny między pojedynczym i żonaty El Torreon plaży 18,00 Kayak racing 19,00 Plaża arobics 21,00 Equestrian wystawa 22,00 Muzyka z A-Compas 23,00 Vanesa Martin (Wejście: 10 euro) Muzyka do wczesnych godzin http://www.mijasguide.com/pl/2012/07/la-cala-de-mijas-feria-2012/ Fionko,pańcia napisała swoją wersję tłumaczenia. - Mar-Basia napisał:
- Azabache - to lokalne slowo, glownie uzywane w Andaluzji i oznacza "mala grillade" lub "male barbecue".
Kiepsko jej poszło. To tłumaczenie jest tak samo wiarygodne jak te jej wycieczki po świecie. Dla żartu napisałam takie fantazyjne tłumaczonko: A za Bache my sie pociońć damy - wierne fanki z KSC
Fionko,wybrałam ciebie na tłumacza słowa azabache, Wiem, że interesują ciebie różne kopaliny i jestem przekonana, że przybliżysz nam polskie znaczenie tego hiszpańskiego słowa Myślę, że dasz radę. Masz prawo do jednej podpowiedzi Nagroda jakaś będzie ... , ale, o tym później. | |
| | | satii osa
| Temat: Re: A za Bache my sie pociońć damy :))))) 25/8/2012, 09:12 | |
| Bardzo, bardzo się starasz i chwała i pokłony za włożony trud, ale co z tego wszystkiego wynika? Myślisz, że kot, który spada zawsze na cztery łapy się przejmuje? Myślisz, że tu zagląda - no pewnie tak, ale ten kot ma to wszystko w nosie i nie zamierza przestać oszukiwać te wszystkie naiwne, gotowe w lektyce nosić | |
| | | Kolczuga bis osa
| Temat: Re: A za Bache my sie pociońć damy :))))) 26/8/2012, 01:30 | |
| Podrozniczka analizuje bardzo wnikliwie sytuacje w Ameryce,expert, wszystko wie i ostatnio bezmyslnie zacytowala.... - Cytat :
- W poniedziałek 27 sierpnia w położonym nad samym oceanem mieście Tampa
Nikt ,kto choc raz zaczepil jedna noga o Floryde, nie powie, ze Tampa lezy nad samym oceanem, zatoka jest czescia oceanu,ale tu sa dwie zatoki ,Zatoka Meksykanska i Tampa Bay, ale Masiabasia za dziennikarzyna powtarza ,bo dla niej to autorytet, gdyby choc raz byla na Florydzie, wiedzialaby. - Cytat :
- Tampa is located on the west coast of Florida, on the Gulf of Mexico.
Zachodniej czesci Florydy nie okresla sie , ze lezy nad oceanem, tylko nad zatoka Masiubasiu | |
| | | Admin admin
| Temat: Re: A za Bache my sie pociońć damy :))))) 27/8/2012, 13:27 | |
| A za Bache my sie pociońć damy - wierne fanki z KSC
Sobota 28 lipca 11,00 Muzyka parada przez La Cala 12,00 Parada Horse & Carriage 12 to12.30 Zapisz się do konkursu malarskiego 12,30 konkurs dla dzieci malarstwo Feria dzień aż do 19.30. 13,00 Rompeolas Orchestra 14,00. Bezpłatne paella i sangria 15,15 Azabache 17,00 Adult liny między pojedynczym i żonaty El Torreon plaży 18,00 Kayak racing 19,00 Plaża arobics 21,00 Equestrian wystawa 22,00 Muzyka z A-Compas 23,00 Vanesa Martin (Wejście: 10 euro) Muzyka do wczesnych godzin
http://www.mijasguide.com/pl/2012/07/la-cala-de-mijas-feria-2012/
- Wikipedia napisał:
- Gagat (jet, dżet) bitumiczna odmiana węgla brunatnego o zbitej, jednorodnej budowie.
Nazwa pochodzi od rzymskiej nazwy miasta i rzeki Gagas w starożytnej Licji (Likji) w Azji Mniejszej (dzisiaj Turcja), gdzie po raz pierwszy znaleziono gagat (gr. lithos gagates = kamień z Gagas). Gagat jest łatwopalny, przy spalaniu wydziela charakterystyczny zapach. Podobnie jak bursztyn wykazuje właściwości elektrostatyczne, dlatego często nazywa się go czarnym bursztynem. Gagat powstał z uwęglenia drzew z rodziny araukarii, które powszechnie rosły w Europie przed 180 milionami lat (w jurze). Powstał w środowisku wodnym, bez dostępu tlenu. Ostatecznie ukształtował się pod ciśnieniem warstw skalnych. W postaci niewielkich węglistych wkładek występuje w skałach osadowych. Ma znaczenie kolekcjonerskie, od dawna stosowany do wyrobu biżuterii żałobnej. Ozdoby takie często nazywa się dżetami (jet angielska nazwa gagatu). Daje się łatwo polerować, obrabiany jest ręcznie.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Gagat Hiszpańska nazwa azabache pochodzi od arabskiego az-zabágWyroby z gagatu od czasów starożytnych są talizmanem o dużej mocy chroniącym przed negatywnymi energiami. Szczególną moc ma posiadać amulet figa, jako obrona przed złym okiem. http://www.azabachesreydeasturias.com/glosario.htm KLIK - TU MOŻNA KUPIĆ tę figę za 165,00 EURO - 690,95 PLN Tyle o azabache - succinum nigrum - czarnym bursztyniea jeśli chodzi o punkt programu z 15:15 festynu w la Cala, był to występ zespołu tanecznego Flamenco AzabacheStrona zespołu: http://www.flamencoazabache.com/en/index_en.html - Mar-Basia napisał:
Azabache - to lokalne slowo, glownie uzywane w Andaluzji i oznacza "mala grillade" lub "male barbecue". Nikt, przy zdrowych, nie nazwałby swojej firmy, zespołu tanecznego,hotelu: mały grill, małe barbecue. Zakompleksiona baba pragnie uchodzić oczach innych za wykształconą prawo, ekonomia, bywałą w świecie damę ale jej wiedza ogólna, to co pisze, jak pisze, wskazuje na to, że z ledwością ukończyła podstawówkę. Wymyśla własne tłumaczenie azabache, nie wie co znaczy po hiszpańsku abeja, bo i skąd ma to wiedzieć. Pewnie jak siedzi na ławce i słucha blokowych plot: - Pacz pani, tego Ziutka z drugiej klatki znowusz zamkli. to czuje się lepsza od innych, bo jest internetowa Byłoby lepiej, dla wirtualnego image tej prostaczki, gdyby czasem milczała, żeby nie wyjść na kompletną idiotkę w oczach tych bardziej wykształconych i obytych.
| |
| | | gosc Gość
| Temat: Re: A za Bache my sie pociońć damy :))))) 19/9/2012, 21:43 | |
| 02 [19.09] 20:42 pogonić po forum kto szuka nie błądzi, a najwyżej nabierze się na fałszywe daty podróży hiszpańskiej oszustki |
| | | staretor Gość
| Temat: Re: A za Bache my sie pociońć damy :))))) 10/10/2012, 23:28 | |
| stare torby wierza marbasi ze ona podrozuje hihihi |
| | | Fionka 2 Gość
| Temat: że też ja się zwsze zapominam na czas zalogować... 11/10/2012, 09:34 | |
| Gagaty miałam pokazać... własnoręcznie wydłubane z ziemi, jeden po obróbce,też własnoręcznej... zdjęcia do bani, bo jak nie ma dobrego oświetlenia to kicha... |
| | | Sponsored content
| Temat: Re: A za Bache my sie pociońć damy :))))) | |
| |
| | | | A za Bache my sie pociońć damy :))))) | |
|
| Pozwolenia na tym forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| |
| Witaj na humor-ole :))) |
Witaj na Wyspach Szczęśliwych. Może odnajdziesz bratnią duszę. :)
|
Forum - aktywne tematy, KLIK i jesteś w temacie | » Makaron w sosie pieczarkowym Mniam by JanaPacze 9/4/2023, 21:59
» Skąd wzięło się chrześcijaństwo największy przekręt w historii świata by askier 10/11/2022, 21:52
» Koszalin--karmnik by askier 9/10/2022, 12:48
» Melodia dnia by Gość 19/8/2022, 13:06
» Witam by Gość 21/7/2022, 14:44
» Dla kobiet zamiast mszy, słowo na niedzielę by askier 9/7/2022, 19:25
» TeapotPilot - Księga Sakralnych Absurdów by askier 29/6/2022, 09:16
» Kosmiczne opowieści by askier 8/6/2022, 14:29
» Witanko by Gość 1/6/2022, 14:42
» wiek XVI - XXI by askier 23/5/2022, 12:09
|
Listopad 2024 | Pon | Wto | Sro | Czw | Pią | Sob | Nie |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Calendar |
|
przydatne adresy | klik
strefa czasowa
|
|
informacje
|
|
|
|
|
|