Temat: Czym chata bogata, tym rada 27/3/2010, 22:14
Najpierw dziękuję Admince za przydzielenie mi pięknego miejsca Na razie jest tu pole tenisowe, ale nie obędzie się bez budowania. Albo trzeba poszerzyć tę wyspę, albo przyciągnąć sąsiednią, żeby za daleko nie wypływać Mam już nawet taką na oku, ale właściciel jeszcze nie ujawnił się bo jutro pomimo niedzieli mam ciężki dzień, ale odpocznę na imprezie. To jak, przyjdziecie? :r2:
Admin admin
Temat: Re: Czym chata bogata, tym rada 1/4/2010, 14:00
Bogatko Zniosłam jajka na pisanki.
Jak znajdziesz swoją wenę, to może te jajka w pisanki zamienisz. Może tutaj znajdziesz natchnienie. http://www.pisanki-art.pl/?galerie,3
Ale będzie jajecznica
Pisanki, pisanki jajka malowane. Nie ma Wielkanocy bez barwnych pisanek. K. Różecka
bogatka1 pirat
Temat: Re: Czym chata bogata, tym rada 1/4/2010, 20:54
Galerię pooglądałam, podoba mi się. Fajna jest ta kolorowa jajecznica z malowanki, sama zrobiłaś?
Podrzucę kilku pomocników do malowania jajek, ale chyba ich znasz
A da się tak zrobić, aby te obrazki były obok siebie, a nie pod spodem? Bo na forum można.
Gość Gość
Temat: Re: Czym chata bogata, tym rada 2/4/2010, 16:59
bogatka napisał:
A da się tak zrobić, aby te obrazki były obok siebie, a nie pod spodem?
Jeśli obrazki są duże, to nie zmieszczą się obok siebie. Mniejsze tak, ale trzeba linki zamieszczać bez spacji. Duży obrazek można umieścić na środku, ale trzeba go zaznaczyć kursorem i kliknąć 'center' - 6 ikonka od lewej strony w 1 rzędzie Brakuje mi czasu aby opisać takie różne opcje. Pytaj, jeśli masz problem.
bogatka1 pirat
Temat: Re: Czym chata bogata, tym rada 2/4/2010, 23:29
czarna_bez napisał:
bogatka napisał:
A da się tak zrobić, aby te obrazki były obok siebie, a nie pod spodem?
Duży obrazek można umieścić na środku, ale trzeba go zaznaczyć kursorem i kliknąć 'center' - 6 ikonka od lewej strony w 1 rzędzie Brakuje mi czasu aby opisać takie różne opcje. Pytaj, jeśli masz problem.
Dziękuję za szybką odpowiedź. Poćwiczę, ale dzisiaj już późno
Gość Gość
Temat: Re: Czym chata bogata, tym rada 3/4/2010, 09:40
Temat: Re: Czym chata bogata, tym rada 3/4/2010, 10:26
Byłam, podziwiałam, zostawiłam komentarz Kulek gier nie znalazłam Zagrałam w puzzle, udało mi się kilka razy ułożyć, kosz zapełniałam, ale nie do końca. Byłoby lepiej, gdyby puzzle miały wieksze okienko
bogatka1 pirat
Temat: Re: Czym chata bogata, tym rada 4/4/2010, 12:51
Niech czas wielkanocny utrzyma nasze marzenia w mocy i wszystkie życzenia okazały się do spełnienia i aby nie zabrakło nam wzajemnej życzliwości abyśmy przez życie kroczyli w ludzkiej godności i niech symbol boskiego odrodzenia był i dla nas celem do spełnienia Trafiłam na składankę z humorem, co o tym myślicie? https://www.youtube.com/watch?v=9hxuXA3LMvk&feature=fvw
Admin admin
Temat: Re: Czym chata bogata, tym rada 3/5/2010, 10:26
Bogatko
Filmik z jajem Tak ogólnie , coś pusto w twojej chacie.
bogatka1 pirat
Temat: Re: Czym chata bogata, tym rada 6/5/2010, 17:45
No właśnie, gdzie ci wspaniali Rozbitkowie i Rekiny Komputerowe?
Fionka specjalistka nie tylko od kawy
Temat: Re: Czym chata bogata, tym rada 12/5/2010, 15:55
Powiewanie tym biustnikiem to ma te rekiny przywabić??? Kojarzą mi się "rekiny finansjery" i nie są to pozytywne skojarzenia, można pozostać przy rybach nawet grubych, ale spokojnego żeru? karpiki, albo co...
jakiejś karmy tu właścicielka stawu mogłaby sypnąć...
Admin admin
Temat: Re: Czym chata bogata, tym rada 18/5/2010, 12:34
Fionka napisał:
Powiewanie tym biustnikiem to ma te rekiny przywabić??? jakiejś karmy tu właścicielka stawu mogłaby sypnąć...
No, biustnik czasem bywa dobrym wabikiem na rekiny wszelakie szczególnie jego zawartość
Bogatko
Przyniosłam troszkę prezentów
bogatka1 pirat
Temat: Re: Czym chata bogata, tym rada 18/5/2010, 21:06
:mysli2: Te prezenty to nowe emotki w wyborze? :oko: ostatnio mam mniej czasu, ale to przejdzie, powinno przejść za kilka miesięcy Aaaaaaaaa, dopiero teraz się pokazały sikorki i ciekawie zrobione napisy. Czemu w tym pierwszym traci kolor do białego? Ten pod spodem wysuwany pomiędzy warstwami, a ten na dole jak zrobiłaś? Dziękuję i pozdrawiam:
Admin admin
Temat: Re: Czym chata bogata, tym rada 21/5/2010, 12:07
bogatka1 napisał:
Aaaaaaaaa, dopiero teraz się pokazały sikorki i ciekawie zrobione napisy. Czemu w tym pierwszym traci kolor do białego? Ten pod spodem wysuwany pomiędzy warstwami, a ten na dole jak zrobiłaś?
Bogatko Coś masz mało wydolny komputer, wklejam "lekkie"animacje. Te podpisy razem mają około 100kb, są leciutkie jak piórko!
Napisy z efektem utraty koloru, wysuwania są zrobione programem Selteco Banner GIF Animator. Program płatny. Długi czas robiłam gifki za pomocą programów Paint, IrfanView, Gifat. Nadal wykorzystuję Painta i Irfana. Podpisy z sikorkami można zrobić przy pomocy Painta i Gifata. Zajrzyj do Animacji - https://humor-ole.forumakers.com/animowanie-obrazkow-f13/
Co do konkursu na animację, muszę jakiś regulamin przygotować. Pomyśleć o nagrodach
bogatka1 pirat
Temat: Re: Czym chata bogata, tym rada 23/5/2010, 21:55
Niech śmiech oraz wspólne przyjemności nadają przyjaźni słodyczy, gdyż w rosie niewielkich spraw serce znajduje swój poranek i świeżość...
Popatrzyłam na stronie Selteco Banner GIF Animator, ciekawe mozliwości, szkoda, że płatny, bo bym się pobawiła Nie mam Gifata, jeśli jest free w Dobreprogramy, to zainstaluję. IrfanView mam, ale nie używam, tak samo Painta. Teraz siedzę w GIMPie, ostatnio bawiłam się także Sqirlz Water Reflection.
A kto będzie w Jury Konkursu Animacji? Regulamin? Racja, jakichś zasad trzeba się trzymać.
bogatka1 pirat
Temat: Re: Czym chata bogata, tym rada 26/5/2010, 20:39
Cytat :
Człowiek jest wielki, nie przez to,co ma, lecz przez to kim jest, nie przez to co posiada, lecz przez to czym dzieli się z innymi!
Ale ja tu przyszłam do Matki Założycielki z serdecznymi życzeniami, aby dobrze się na Forum działo, wszystkim chciało się, klikało, dla Adminki więcej czasu i żadnego ambarasu
Gratulacje za pracowity tutorial o pisanej emotce
Temat: Re: Czym chata bogata, tym rada 3/11/2010, 15:21
Czy nasza Bogatka to z tych, co migrują na zimę?
czy jednak wróci??
bogatka1 pirat
Temat: Re: Czym chata bogata, tym rada 8/11/2010, 11:05
:1: Jestem, ale mam przejściowy kłopot, tzn. rozwód i będę kobietą po przejściach W dodatku przez te wypłakane oczy nadal niewyraźnie widzę, a okulary okulista przepisze dopiero wtedy, gdy naprawi się rogówka. Tak więc para się posypała, ale w zamian mam parę problemów.
Admin admin
Temat: Re: Czym chata bogata, tym rada 8/11/2010, 12:17
bogatka1 napisał:
:1: Jestem, ale mam przejściowy kłopot, tzn. rozwód i będę kobietą po przejściach W dodatku przez te wypłakane oczy nadal niewyraźnie widzę, a okulary okulista przepisze dopiero wtedy, gdy naprawi się rogówka. Tak więc para się posypała, ale w zamian mam parę problemów.
Bogatko
Temat: Re: Czym chata bogata, tym rada 8/11/2010, 13:35